top of page

Planer 2022

Det blir troligen ingen kull 2021, det har helt enkelt varit alldeles för mycket grejer runt omkring med Pandemin och privat.


Så hur ser det ut med våra katter just nu?


Saga ska paras, men det är en brist på hanar som passar vårt avelsmål.


Skaidis chip har släppt, MEN vi utvärderar henne ännu.


Zela ska paras, men även här är det svårt att hitta en hane som passar vårt avelsmål.


Shiraz har varit ur form, får vi klartecken från veterinären att hon mår bra och att en kull inte skulle påverka henne negativt så kommer vi leta hane till henne.


Wirre chippas om med suprelorin 18/10 och borde därför vara infertil >6 månader framåt minst.


Lightning och Prinsen lever ju sina liv som glada kastrater. Eventuellt ska Prinsen omplaceras men han ska oavsett testas innan dess eftersom han gått i avel Och vi följer Sällskapet Sibirisk Katts rekommendationer för testning för HCM.


Vi har inte fortfarande inte sökt tillstånd från Länsstyrelsen att ta fler kullar, så 2022 kommer därför att innebära max 2 kullar.

Varför har ni inte sökt tillstånd?

Vi planerar att lämna kommunen Gnesta inom en snar framtid, och tillståndet är bundet till kommunen. Därför är det enklare att ansöka när vi väl flyttat och är på plats i vårt nya hem. Hade vi vetat att pandemin skulle komma så hade vi nog ansökt, för planen var att flytta redan våren 2020.


Varför har ni ingen kölista?

Därför att vi hellre ser rätt katt till rätt familj än att ha en kö. Samt ur GDPR-perspektiv är det enklare att inte ha en lista. :)


Men jag vill verkligen ha en Grimm Tail’s-katt?

Vi kommer meddela när något är på gång, i våra olika sociala medier. Vi är mest aktiva på Instagram och Facebook, så följ oss gärna där! :)
Comments


Recent Posts
bottom of page