top of page

Äventyr, vem tycker inte om äventyr?

Detta är lite samma grej som promenader men här pratar jag personligen om en mycket högre svårighetsnivå. Alla katter kommer verkligen inte trivas som äventyrskatter och det kan vara rent av farligt att ge sej ut med en katt som inte är tillräckligt trygg i sej själv och att klarar nya spännande (läskiga?) miljöer. Exempelvis har vi 7 katter och tar bara med 2 av dessa på sådana här äventyr.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wirre är en erfaren äventyrskatt som kan följa med på det mest men även han har saker som han inte tycker om. Han är rädd för bussar, lastbilar, traktorer och båtmotorer (om de kommer nära), sedan tycker han att får luktar konstigt och är lite läskiga. Så detta måste man alltid ha i åtanke när man är ute och undvika i största möjliga mån. När vi paddlar och det kommer båtar så paddlar vi alltid åt sidan för att kunna ge Wirre extra uppmärksamhet.

Pixi har inte upptäckt något hon tycker är jätteläskigt ännu men hon är också mycket yngre. Pixi gör dock sina behov i gräset när nöden trycker på, så hon kan följa med på längre äventyr och vi behöver inte tänka på att ha med en portabel kattlåda om vi ska längre hemifrån. Vi har i ett par år pratat om att försöka campa med katterna men det har tyvärr inte blivit av ännu.

Kom ihåg att vi försöker ju faktiskt ha kul ihop med våra katter, så utsätt dem för äventyr de faktiskt uppskattar och berikar deras vardag!

Ha alltid full uppsikt över din äventyrskompis och håll koll på omgivningarna för att undvika onödiga olyckor.

Djurvänliga utflykter vi rekommenderar.

Taxinge slott. - Nykvarn

Skärgårdsvåfflan - Oxelösund.
Promenad längs Trosaån.

Klämmingen i Gnesta, OBS undvik hundstranden med katt.

Mariefred, omgivningarna runt Gripsholms slott.

Wirre på SUP
Wirres slingväska
Wirre med husse
Pixi väntar på våffla
Pixi fikar i Trosa
Pixi fika på Taxinge slott
Wirre & Pixi
Pixi & matte
Wirre tittar på folk
Wirre plaskar
Pixi med matte
Wirre, Pixi med matte & husse
Wirre och matte
Pixi & Wirre
bottom of page