top of page

Promenader är ett bra exempel på något som många katter uppskattar.

Jag rekommenderar att börja sel-träning så snart som möjligt, men när katten precis flyttat in kan man gott vänta ett par veckor innan ni faktiskt går ut. Ni behöver få lite tid att lära känna varandra först innan ni börjar äventyra ihop!

Min katt är rädd för att vara utomhus, hur gör jag?

Detta är en fråga jag ser väldigt ofta, och man måste ha i åtanke att katter är väldigt territoriella djur. Så jag brukar rekommendera att man ta en filt, favoritgodiset och leksaken så går man ut och sätter sej på exempelvis gräsmattan. Försök hitta en plats som är lite avskild så du slipper ha barn eller hundar som ramlar ner i ert knä och skrämmer kisse i onödan. Försök göra tillfället utomhus roligt och trevligt samt bjud på kattgodis och bus.

Om man besöker samma plats flera gånger så brukar de snart känna sej tryggare där och kommer troligen vilja utforska lite efter ett tag.

 

 

Vilken sele är bäst?

Rent krasst så är det selen som helt enkelt sitter bäst på din katt och som inte hindrar kattens rörelser. Jag kan omöjligt säga en sele som kommer sitta perfekt på alla katter och det är mycket en smaksak också. Vi hade tidigare en Y-sele från Trixie för hund till Wirre, men när han växte ur den så satt nästa storlek inte lika bra längre. Den är stabil, inställbara remmar och verkade inte störa honom, eller några av de andra katterna när de är ute. Nu har vi köpt en H-sele från Rogz istället, även denna egentligen för hund men som sitter jättebra på honom. När vi köper ny sele besöker vi en djuraffär och provar dem på plats, innan vi köper.

Min katt vill inte gå dit jag vill?

Nej det är nog ganska vanligt, de är ofta inte lika följsamma som exempelvis en hund. Locka, pocka och muta med godis! Alla mina är lite "egensinniga" på promenaderna, även Wirre trots att det kan se ut som om han alltid är följsam.

OBS! Tänk på att alltid hålla kattens uppgifter för ID-märkningen uppdaterad (Sverak, jordbruksverket och SKK) och ha uppgifterna synliga online!  Sätt gärna en namnbricka med ditt telefonnummer i selen också som extra säkerhet om någon händer.

Ibland är en smutsig katt en lycklig katt.

Lightning utforskar snön
Wirre upptäcker en snigel
Wirre på stranden
Wirre kyrkoruin Mariefred
Wirre på stranden
Shiraz upplever snö
Skaidi i skogen
Shiraz busar i snön
Pixi i skogen
Skaidi i skogen
bottom of page